U bent hier: Advies & Service>Verftips en Behangtips>Behang

Behang

Ga je behangen, lees dan eerst de volgende tips.

 • behangrollen contour dimago

  Oud behang verwijderen

  Ben je van plan te behangen over oud behang? Dan adviseren wij je eerst het oude behang te verwijderen. Dit gaat beter met een behangafsteker, behangvreter en behangperforator.

  Het is het beste als de ondergrond vlak, schoon en niet te veel zuigt. Dit is eenvoudig te testen als je wat water op de ondergrond spuit. Als het water direct wegtrekt, zuigt de ondergrond te sterk. Dan kan je het beste voorlijmen. Repareer eerst gaatjes en loszittende stukken muur voordat je begint.   

  . 

 • Behangen met vliesbehang

  Dit is eenvoudig. Je lijmt niet het behang in maar de muur. Bovendien is het eenvoudig restloos te vewijderen. Gebruik voor vliesbehang speciale behanglijm.

 • Hoe weet ik hoeveel behang ik nodig heb?

  Het berekenen van de hoeveelheid behang lijkt ingewikkeld. Maar eigenlijk valt dat best wel mee. 

  Gebruik hiervoor deze berekening. 

  Op elke behang staat of er een patroon/rapport is. De meeste behangsoorten zijn 10,05 cm lang en 53 cm. breed. Standaard wordt aangenomen dat er 3 banen gaan uit een behangrol met patroon. 

  Hoe bereken je de juiste hoeveelheid?
  Om uit te rekenen hoeveel banen er uit 1 rol kunnen, moet je de lengte van de baan uitrekenen. Als er sprake is van een patroon moet je de patroonhoogte optellen bij de hoogte vd wand, dus 2.70 meter  plus 0.25 cm patroon = 2.95 meter.

  De lengte vd rol is in dit voorbeeld 10 mtr lang. Er kunnen dus 1000 / 295 = 3,38 banen uit 1 rol gehaald worden. Dit aantal rond je naar beneden af tot 3 banen per rol.

  Hoeveel behang je nodig hebt, is afhankelijk van de breedte en de hoogte van : 

  de wand

  ramen en deuren  

  de breedte en lengte van de behangrol,

  de lengte van een patroon in het behang

  Weet je het niet zeker, laat het dan narekenen bij de Deco Home behangspecialist. Zij kunnen precies vertellen hoeveel behang je nodig hebt. 

  Tip: Ga je behang bestellen en twijfel je over de hoeveelheid? Neem dan liever iets te veel dan te weinig. Behang wordt namelijk geproduceerd in batches. Dus als je zou moeten bijbestellen, loop je kans op kleurafwijkingen in het dessin. 

 • Openingstijden

  Opmerkingen: Donderdag koopavond - 21:00. Gratis parkeren voor de deur.

 • Deco Home Van der Kaap

  Hoofdstraat 8
  9561 JA Ter Apel
  Telefoon (0599) 58 14 15
  Fax (0599) 58 77 22
  E-mail info@decohomevanderkaap.nl

BACK TO TOP